top of page
foto herman.jpg

Herman de Glee, Boer.

 

Ik ben opgegroeid op het boerenbedrijf van mijn ouders in Luinjeberd, Friesland. Als kleine jongen hield ik konijnen en vanaf mijn 15de ben ik al mee gaan werken met het verzorgen en melken van de koeien. In 2021 heb ik de beslissing genomen om te stoppen met melken en mij te richten op andere activiteiten. Zo teel ik nu voer voor andere boeren, heb ik een paar hectare met olifanten gras en een deel van het land gebruiken we nu voor de angus. Dit land is kruidenrijk land wat ingericht is voor de wiedevogels.

Ik heb een jong gezin met twee dochters, we zijn geen grote vleeseters maar als je dan wat op tafel zet moet het wel lekker en duurzaam zijn.   

IMG_9269.JPG

Jeroen de Glee, Schapenhouder  

 

Wat begon als een hobby met het kopen van een paar schapen is uitgegroeid tot een bedrijf met 170 fokooien, en daarbij  nog een paar Belgische blauwe dikbilkoeien voor de hobby. Naast mijn eigen bedrijf ben ik sinds 2000 werkzaam bij AB Vakwerk als melker. Ik sta altijd wel open om zakelijk nieuwe dingen te proberen en toen Herman en Wiebe met het idee kwamen om Black Angus koeien te gaan houden was ik enthousiast. Ik heb 20ha natuurland in mijn bezit dat ik huur van Staatsbosbeheer. Dit land gebruikte ik voornamelijk voor de schapen en koeien die ik heb. Dit grasland is ook geschikt voor de Black Angus koeien.

Ik houd mij binnen Fryske Angus voornamelijk bezig met het voeren van de koeien en controleer dagelijks of alles goed gaat met de dieren. 

IMG_4781.jpg

Wiebe Sloot, Bioloog

Al een paar jaar liep ik rond met met het idee om een paar koeien te kopen om op die manier eerlijk en verantwoord vlees te kunnen eten. Als Bioloog vind ik het belangrijk dat we op een duurzame manier ons eten produceren. Daarmee bedoel ik met zo min mogelijk uitstoot van CO2 en stikstof en zo veel mogelijk gebruik maken van natuurlijke en lokale grondstoffen. Mijn zwager en zijn neef  wilden dit avontuur wel met mij aan gaan. Niet lang daarna hebben we de eerste 3 Aberdeen koeien gekocht. Langzamerhand is de kudde groter geworden en kunnen we ons vlees nu aan meer mensen aanbieden. Het doel is om uiteindelijk 50 ha te benutten voor onze koeien en dat betekent dat we uiteindelijk ongeveer 80 dieren kunnen houden.

 

bottom of page